Παρασκευή 25 Μαΐου 2007

Θέλω έναν Πρόεδρο ….

· Θέλω έναν Πρόεδρο που θα κομίζει πολιτικές προτάσεις στην Ε.Ε. και θα συμμετέχει ενεργά στο όλον ευρωπαϊκό γίγνεσθαι – Όχι μόνο Κυπριακό, Κυπριακό, Κυπριακό….

· Θέλω έναν Πρόεδρο που θα σταματήσει την πολιτική της άδειας καρέκλας στην Ε.Ε. – Οι φοβίες, οι δογματισμοί και η αβουλία μας υποτιμά ως κράτος, μας αφαιρεί ως κοινωνία.

· Θέλω έναν Πρόεδρο που δεν θα είναι δέσμιος τον κάθε λογής συμφερόντων και δεν θα έχει τελέσει σε οικονομική ή εργασιακή σχέση με αυτά - Τα παραμάγαζα τους μέσα στην ίδια την πολιτική εξουσία, όπως Τράπεζες, αμφιβόλου πολιτικής καθαρότητας δοσοληψίες και προεκλογικές ενισχύσεις, πρέπει να εκλείψουν.

· Θέλω έναν Πρόεδρο που θα έχει αντίληψη της πολιτικής ευθύνης για τους συνεργάτες που επιλέγει – Και όχι να διορίζει αξιωματούχους που φιγουράρουν στις ετήσιες εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή.

· Θέλω έναν Πρόεδρο που θα θεσμοθετήσει τον ετήσιο έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας από τους πολίτες με δημόσιες συζητήσεις- Εξουσία σημαίνει κοινωνική ευθύνη, όχι ελέω Θεού προνόμιο.

· Θέλω έναν Πρόεδρο που θα επιβάλει τον κανόνα, κάθε υπογραφή υπουργού στο διαδίκτυο.

· Θέλω έναν Πρόεδρο που θα ακυρώσει το ανήθικο μάθημα, ότι μόνον αυτός που έχει στενές σχέσεις με την εξουσία, μπορεί να προχωρήσει στην κοινωνία και να πετύχει στη ζωή του.

· Θέλω έναν Πρόεδρο που θα απευθύνεται ειλικρινώς, με ολοκληρωμένη πολιτική στους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας – Είναι συμπολίτες υπό κατοχή, όχι υποψήφιοι προς «Ακριτ – ηριασμό».

· Θέλω έναν Πρόεδρο που όταν θα μιλάει για «πατριωτισμό» θα εννοεί την ανάπτυξη αυτού του τόπου και την πρόοδο της κοινωνίας ως συνόλου – Και όχι να σπέρνει διχασμούς, για να θερίσει ψήφους.

· Θέλω έναν Πρόεδρο που θα συνδιαλέγεται με τους πολίτες – Τέρμα το ταμπούρωμα στο Προεδρικό και οι διακυβερνήσεις με το τηλεκοντρόλ.

· Θέλω έναν Πρόεδρο που θα ξέρει πόσο στοιχίζει ένα λίτρο γάλα και ένα ψωμί – Η οικονομική πολιτική δεν ασκείται in vitro, αφορά την καθημερινή μας ζωή.

· Θέλω έναν Πρόεδρο που θα έχει πολιτικό όραμα, νέες ιδέες και κοινωνική ευαισθησία – Η δεκαετία του 60 έχει καταστεί κατάρα για τη χώρα.

· Θέλω έναν Πρόεδρο που θα αναγνωρίσει τις δολοφονίες των αριστερών – Είναι καιρός για πολιτική συμφιλίωση.

· Θέλω έναν Πρόεδρο με δημόσιο λόγο που θα απευθύνεται σε πολίτες και όχι υπηκόους – Όχι άλλες «εκδικητικές οργές» και απαξιώσεις των «δηλωσιογράφων».

· Θέλω έναν Προεδρο που θα έχει ψηλά στην ατζέντα την Παιδεία και τον Πολιτισμό – Το Προεδρικό δεν είναι συναυλιακός χώρος για τις Βισσοβανδήδες….

· Θέλω έναν Πρόεδρο που θα ξέρει τι είναι το Ιντερνετ και να ελέγχει το email του – Φτάνει πια με τους ηλεκτρονικά αναλφάβητους πολιτικούς.

· Θέλω έναν Πρόεδρο που θα εκσυγχρονίσει τη δημόσια διοίκηση – Και όχι να στέλνει επιστολές στους γενικούς διευθυντές για έναρξη πειθαρχικών ερευνών.

· Θέλω έναν Πρόεδρο που θα εμπιστευτεί θέσεις άσκησης εξουσίας σε νέους ανθρώπους – Φτάνει πια με τις λογικές της παρέας και της γεροντοκρατίας των συναγωνιστών πάνω από το συλλογικό συμφέρον!

· Θέλω έναν Πρόεδρο που θα αναθέσει ουσιαστικές αρμοδιότητες σε γυναίκες – Αρκετά δεν κράτησε η ανδροκρατία σε αυτό τον τόπο;

· Θέλω έναν Πρόεδρο που θα είναι πεποίθηση του ότι το κράτος θα υπηρετεί τον πολίτη και όχι τους κομματάρχες της εξουσίας και τα μεγάλα ολιγαρχικά συμφέροντα που συνδέονται μαζί τους.

· Θέλω έναν Πρόεδρο από το μέλλον!

2 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Φίλε Κυριάκο, τον πρόεδρο που θέλεις τον θέλω και γώ. Έτσι ακριβώς όπως τον έκοψες και τον έραψες, με μιά μικρή διαφορά: Θέλω ένα πρόεδρο που θα είναι ο τελευταίος πρόεδρος της μισής Κύπρου. Θέλω αυτόν που θα υπογράψει τη λύση και θα είναι ο πρώτος συν-πρόεδρος της Κυπρου όλης.

Ανώνυμος είπε...

Θέλεις ένα πρόεδρο από άλλο πλανήτη:)