Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2007

Εμίρηδες και κακομοίρηδες



«Kαλώς μας ήρθατε στην Kύπρο, αρχόντοι. Tράγοι και μαϊμούδες!»
Γ. Σεφέρης, "Νεόφυτος ο ΄Εγκλειστος Mιλά"

«Πετρέλαια – Γεωτρήσεις – Πολυεθνικές!» Ας το φωνάξουμε, λοιπόν, όλοι μαζί με γνήσιο αγωνιστικό πνεύμα, χτυπώντας παρατεταμένα παλαμάκια! Πορευτήκαμε για χιλιετίες πάνω σε αυτή τη γη, κι ενώ κάτω από τα πόδια μας έρεε άφθονος ο μαύρος χρυσός, εμείς δεν είχαμε πάρει χαμπάρι. Τώρα με τα λεφτά που φαίνονται στον (πολύ) μακρινό ορίζοντα, νομίζουμε ότι μπορούμε να ξεφύγουμε από την κακομοιριά μας.
Ήδη, οι Σαουδάραβες και οι Κουβετιανοί ετοιμάζουν το δικό τους βέτο για να μην μπούμε στον ΟΠΕΚ και οι παγκόσμιες δυνάμεις, εποφθαλμιώντας τον πλούτο μας, τίπτονται και φρίττουν για τις σφαλιάρες που μας έριξαν τον τελευταίο καιρό, εκλιπαρώντας για ένα τοσοδούλι θαλάσσιο οικόπεδο. Όμως, ως λαός που ουδέποτε «περί χρημάτων ποιούμεθα τον αγώνα», θα πρέπει να δούμε και πως θα αλλάξει το μέλλον μας, οι θεσμοί μας , ο τρόπος που θα μας βλέπουν στο εξωτερικό.
Ως πρώτο και ρηξικέλευθο βήμα, καταθέτω πρόταση ενώπιον του κυπριακού λαού για τη δημιουργία της Ανώτατης Πετρελαϊκής Σοσιαλιστικής Κυπριακής Εθνοσυνέλευσης. (ΜΠΣΚΕ). Ο επικεφαλής της όταν θα πηγαίνει στο εξωτερικό θα συνοδεύεται από το Κυπριακό Πετρελαϊκό Πρακτορείο Κατευθυνόμενων Ειδήσεων, το οποίο θα μεταδίδει με πάλλουσα φωνή και φορτισμένη πένα τα ακόλουθα: «Θερμή υποδοχή με λουλούδια επιφύλαξαν στον Πρόεδρο της ΜΠΣΚΕ και την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο. Στο ξενοδοχείο «ΜAO ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ», έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου και τους διαμένοντες σε αυτό. Ο Πρόεδρος έμεινε έκπληκτος από τις εκδηλώσεις αγάπης των εργαζομένων στο ξενοδοχείο και συγκινημένος δήλωσε ότι είναι περήφανος γιατί το παγκόσμιο λαϊκό κίνημα αναγνωρίζει την προσφορά του. Για τις εκδηλώσεις των ενοίκων του ξενοδοχείου τόνισε ότι αποτελεί απόδειξη του γεγονότος ότι οι αγώνες του λαϊκού κινήματος στη μικρή Κύπρο έχουν φέρει αποτελέσματα και τρέπουν σε φυγή την νέα καπιταλιστική τάξη πραγμάτων. Ελπίζει, συνέχισε, ότι αυτό το γεγονός θα είναι η βάση πάνω στην οποία θα στηριχτεί η επιδιωκόμενη κοινωνική συναίνεση στην Κύπρο, την Κίνα, τον κόσμο και στο τέλος της ημέρας και σε όλους τους άλλους πλανήτες του ηλιακού συστήματος, όπου σύμφωνα με τις καλά ενημερωμένες πληροφορίες της Συμπαντικής Επαγρύπνησης, η νεοφιλελεύθερη αντεπίθεση προσπαθεί με ύπουλο τρόπο να απο-τσιμεντώσει την οικοδόμηση του σοσιαλισμού σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια του πρωινού καφέ, ο κ. Πρόεδρος είχε κατ’ιδίαν συνάντηση με τον παρκαδόρο του ξενοδοχείου, πρόεδρο του τοπικού συνδέσμου φιλάθλων της ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις της ομάδας και τις τελευταίες μεταγραφές. Ο κ. Πρόεδρος στάθηκε ιδιαίτερα στο ντεφορμάρισμα του Μ’γκούνι και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι αυτό είναι τελικά το σημείο κλειδί που οδηγεί στην απώλεια του πρωταθλήματος. Ο κ. Πρόεδρος δεσμεύτηκε, επίσης, όπως μεσολαβήσει προς τις ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ και ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ για έναρξη απευθείας πτήσεων από Πεκίνο και άλλες μεγάλες πόλεις της Κίνας όχι μόνο προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, αλλά και προς αυτό της Λάρνακας για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι Κινέζοι οπαδοί της ομάδας που επιθυμούν να παρακολουθούν τα παιγνίδια. Τέλος, υποσχέθηκε ότι θα συζητήσει με LTV και MiVISION το ενδεχόμενο απευθείας μετάδοσης των αγώνων της ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ στην Κίνα είτε με σχολιασμό στα κινέζικα είτε με κινέζικούς υπότιτλους».

ΤΕΛΟΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: